Urban Cotton

urban cotton

Met de wanddecoratie van Urban Cotton brengt u kamers tot leven! Verhoog de sfeer in uw woonkamer, een kantoorruimte of in de slaapkamer door een lege wand te voorzien van een wandkleed van Urban Cotton. Urban Cotton wandkleden zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, en te bestellen in diverse formaten. U bestelt ze eenvoudig via onze webshop, maar bent ook van harte welkom om ze eerst in het echt te komen bekijken in onze showroom in Beusichem. Hier staan onze experts klaar om u te adviseren.

Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Filter
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina

Urban Cotton wandkleden

Ben je op zoek naar een mooie opvulling van de lege muur in uw woonkamer, eethoek, slaapkamer of kantoorruimte? Dan bieden Urban Cotton wandkleden een perfecte uitkomst. Urban Cotton is opgericht in 2016, even nadat de ontwerpers zelf op zoek waren naar kunst voor de muur van hun moderne, lichte Amsterdams appartement. Ze besloten zelf een item te ontwerpen dat balans in de lichte woning zou creëren, en gingen hierna door met het ontwikkelen van wandkleden. De ontwerpen worden gemaakt door het team van Urban Cotton, waarbij ook wordt samengewerkt met andere ontwerpers. Hierbij wordt de slow design filosofie gehanteerd. Bij deze aanpak staat onder andere het streven om zoveel duurzame materialen te gebruiken, het realiseren van de zero waste culture, en het creëren van goede werkomstandigheden en het inzetten op lokale productie, centraal.

Urban Cotton opereert vanuit de creatieve NDSM loods in Amsterdam, en omschrijft haar missie als “Mensen inspireren om meer creativiteit in huis te halen”.

Bekijk onderstaande sfeerimpressie van Urban Cotton:

Unieke stijl in huis via een Urban Cotton wandkleed  

Het ontwerpteam van Urban Cotton vindt inspiratie in de alledaagse dingen in het leven, door hen gemaakte reizen en mensen die de zij ontmoeten. De ontwerpers weten via doordachte kleurcombinaties en materialiteit, de brug te slaan van het gewone naar het buitengewone. Daarbij creëren ze een schoonheid die alle zintuigen aanspreekt. De wandkleden uit ons assortiment, zijn perfect om een unieke stempel op uw interieur te drukken. Bovendien zijn de wandkleden te bestellen in diverse afmetingen, en zijn er verschillende ontwerpen verkrijgbaar. Hierdoor kunt u een exemplaar uitkiezen dat helemaal aansluit bij uw voorkeuren. Voorzie bijvoorbeeld een lege hoek in de woonkamer van een Urban Cotton wandkleed, en vul het interieur verder aan met moderne woonaccessoires (bekijk onze Brinker Carpets voor een matchend vloerkleed), een of meerdere By-Boo bijzettafeltjes, een comfortabele leren bank rijkelijk gevuld met kussentjes, of lounge fauteuil zoals die van het Belgische merk Passe Partout. Shop de items online, of kom langs in onze showroom zodat onze experts met u kunnen meedenken.

urban cotton wandkleed